Nyugdíjasok Budapesti Fesztiválja (2010.09.25.)

Szeptember 25.-én a Kamraerdei Ifjúsági Parkban megrendeztük a hagyományos "Nyugdíjasok Budapesti Fesztiválját", melynek egyik fő vonala a 2011-es EU-s elnökséghez kötődött, pl. 13 klub 13 uniós országot tárgyakkal, szokásokkal, viseletekkel, fotókkal, ételekkel illusztrált bemutatója volt. képek az Uniós országok bemutatójából.

A 3 órás kulturális műsorban öntevékeny nyugdíjas együttesek, az uniós országok táncaiból, dalaiból, verseiből összeállított műsorszámokkal szórakoztatták a közönséget. Nagy sikere volt, a szlovákiai Gesztete magyar településről érkezett együttesnek. A nívós összeállítás, mint mindig Király Istvánnét dicsérje.

Talán részben a fesztivál utáni hétvégén megtartott önkormányzati választások közelségének köszönhető, hogy a "Disputára", amelyen a kluboktól érkezett 40, a nyugdíjasokat érintő kérdést nem tudtuk a meghívott illetékeseknek feltenni - mert közülük senki nem volt jelen, de néhány szakmai kérdést a meghívásunknak eleget tevő Korózs Lajos szakpolitikus, szociológus megválaszolt.

A "Nagymama süteménye" versenyre beküldött finomságok közül, összesen 13 db jobbnál-jobb és szebbnél szebb sütemény versengett az első díjért.

Az első helyezet Oláh Lászlóné Tiroli túrótortája, a 2. helyezet Davidovics Lászlóné Bécsi barackos süteménye lett, a 3. helyezet Veresné Mohos Angéla Bajor hagyma tortája (óriási sikere volt!) lett. Külön díjat kapott Nagy Károlyné: "Miranda" süteménye.
A díjnyertes sütemények receptjeit megtalálják itt a honlapunkon a Csere-bere rovatunkban.
A kézimunka szakkör pompás alkotásai egy szoba falát megtöltötték, a látogatók elismerését a vendégkönyv bejegyzései bizonyítják.
kissé szomorkás idő, no meg a távolság is oka volt annak, hogy a vártnál kevesebben kb. 500-an fordultak meg a fesztiválon, akik közül sokan részt vettek az egészségügyi szűréseken, többen jóízűt beszélgettek és ismerkedtek barátság sarokban, valamint meglepően sokan voltak kíváncsiak arra mit mond a grafológusnak az írásuk.

Ezúttal is sok szép tárgyat hoztak magukkal Kéthelyről (a Főv. Önk. Értelmi fogyatékos otthonából) a gondozottak által készített kézműves alkotásokból.

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.