2009. október 1. Az Idősek Világnapja

Délelőtt a Kongresszusi Központban ünnepeltek az ország időseit Bajnai Gordon miniszterelnök, Herczog László Szociális és Munkaügyi miniszter , Kórozs Lajos szociális és munkaügyi államtitkár köszöntötte és biztosította a nyugdíjasokat arról, hogy a válság enyhülésével az idősek helyzete is könnyebb lesz, januártól folytatják a nyugdíjkorrekciót és tervezik a nyugdíjprémiumot. A beszédek után Pécsi Ildikó színművésznő az ünnepség háziasszonya verseket mondott, majd színvonalas, változatos -amatőr, idős együttesek és hivatásos művészek közreműködésével műsort hallhatott a lelkes közönség.

Igazán mozgalmas nap volt az október 1-e, alig fejeződött be az országos rendezvény, máris gyülekeztek az ünneplőbe öltözött meghívottak (kb. 200 an) a Fővárosi Polgármesteri Hivatal Dísztermében, ahol két okunk is volt az ünneplésre: a Világnap és a Nyubusz megalakulásának 20.-ik évfordulója. 20 évvel ezelőtt Radnainé Terike és néhány lelkes nyugdíjas társa megalapították a Nyubuszt, összefogva a nyugdíjas klubokat. A Szövetség tagsága évről, évre nőtt, az elnökség változatos formában érdekvédelmet, kulturális és szakmai segítséget nyújtott a tagszervezeteknek.

13 évi irányító munka után Radnai Terike átadta a "varázspálcát" a nála fiatalabb, energikusabb Barabás Tiborné Erikának, aki a jó alapokra, bátran építhette tovább az őt segítő elnökségi tagokkal és a klubok tagságával, a ma már több mint 80 klub munkáját.
      
Az ünnepségen Dr. Demszky Gábor Budapest Emléklappal és egy szép virágcsokorral köszönte meg az időközben a Nyubusz éléről eltávozott Barabás Tibornénak és az újonnan megválasztott elnöknek Véghné Reményi Máriának az eddigi munkáját.

A főpolgármester köszöntötte a budapesti nyugdíjasokat, megköszönve közreműködésüket, mert az idősek tapasztalatai, hasznos ötletei, társadalmi tevékenysége nagyban segítette a főváros eredményes működését.

Az ünnepségen Skultéti József a Főpolgármesteri hivatal Szociálpolitikai Ügyosztály vezetője is kedves szavakkal méltatta az egybegyűlt ezüsthajú "ünneplő ünnepelteket" és felkérte Véghné Reményi Máriát üdvözölje az egybegyűlteket és a 20 éves Nyubusz alapító tagjainak adja át az okleveleket és az emléktárgyakat (kristály levélnehezék).

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.