Visszanéző 2009

2009. decembere és 2010 márciusa között 9 alkalommal budai-pesti és pest megyei nyugdíjasok részére megszerveztük az "Idősek Akadémiáját", ahol alkalmanként 4-5 neves, a témában jártas szakemberek ismertették a "Nemzeti idősügyi Stratégiát", amelyet a Parlament 2009-ben elfogadott. Az előadásokat Véghné Reményi Mária a NYUBUSZ elnöke vezette be.

Alig jelent meg szeptemberi felhívásunk honlapunkon, amelyben fonalakat kértünk, hogy kötött és horgolt gyermekruhákat készíthessünk, majd azokat átadva a "Mikulás Gyárnak" a szervezők eljuttathassák szegény többgyermekes családok részére .Napok alatt fonallal megrakott zsákok, dobozok töltöttek meg egy fél szobát, aztán szinte napok múlva érkeztek az elkészült sapkák, sálak, pulóverek, kiscipők és sorolhatnám, de íme, a bizonyíték:

Délelőtt a Kongresszusi Központban ünnepeltek az ország időseit Bajnai Gordon miniszterelnök, Herczog László Szociális és Munkaügyi miniszter , Kórozs Lajos szociális és munkaügyi államtitkár köszöntötte és biztosította a nyugdíjasokat arról, hogy a válság enyhülésével az idősek helyzete is könnyebb lesz, januártól folytatják a nyugdíjkorrekciót és tervezik a nyugdíjprémiumot. A beszédek után Pécsi Ildikó színművésznő az ünnepség háziasszonya verseket mondott, majd színvonalas, változatos -amatőr, idős együttesek és hivatásos művészek közreműködésével műsort hallhatott a lelkes közönség.

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.