13-ik Levél

Kedves Nyugdíjas Kortársaim!

2021. január 6-a VIZKERESZT van, amikor az ortodox keresztények még Karácsonyt ünnepelnek.

Elmúlt a SZILVESZTER, az ÚJ ÉV – a járvány miatti megszorítások ellenére – még javában tombol a járvány!


Alig látszik kedvező változás a megfertőződések és a napi halálozások számában. Magyarországon jelenleg ~ezer halott jut 1 millió lakosra!

Pedig tudom, hogy ti minden előírást, korlátozást (maszk viselése, távolságtartás, kézmosás, higiénia, kontaktus kerülése a fiatalabb korosztállyal) betartotok és vitamin, ásványi anyagok bevételével, egészséges táplálkozással, napi mozgással erősítitek az immunrendszereteket, a szervezetetek ellenálló képességét növelitek a betegségekkel, a vírus támadással szemben!

Úgy látszik azonban, hogy ez még nem elég ! A COVID támadása ellen fel kell készülnünk védőoltással is.

A védőoltások alkalmazása Magyarországon elég jól ismert – különösen nektek, akiknek komoly emlékeitek vannak pld a gyerekbénulásról, a diftériáról. Léteztek olyan korábbi járványok, amelyeket védőoltásokkal meg lehetett regulázni és mi már ezeket nem ismerjük, csak hírből tudunk róluk (tífusz, kolera stb.).

Nem kell különösen magyarázni a védőoltások jelentőségét!

Örömhírt mondok, hogy van már az EU által engedélyezett vakcina a COVID vírus ellen, amelyet önkéntes jelentkezéssel ingyenesen megkaphatunk. Ez a BIONTECH-PFIZER cég vakcinája!

Különlegessége ennek a vakcinának, hogy az oltóanyag  fejlesztését a magyar származású tudós asszony Karikó Katalin biokémikus vezette több magyar munkatársával együtt!

Legyetek büszkék arra, hogy a magyar női ész, a kitartás és az akarat sikert hozott és megoldást kínál az egész világnak a COVID járvány megfékezésére!

Természetesen Európában, Ázsiában több vakcina van kifejlesztés alatt, amelyeknek az EU-s engedélyeztetése folyamatban van!

Eddig megelőzésként a szervezetünk immunerősítésével és a vírus terjedését akadályozó magatartással tudtunk védekezni! Ez bizony a mindennapi életkörülményeink jelentős korlátozását jelentette. Az oltóanyag megjelenésével lehetőség nyílik a védekezésre és a normál életre!

Kérlek benneteket, jelentkezzetek a COVID vírus elleni ingyenes védőoltásra, hogy megfelelő körülmények és feltételek mellett, az egészségügyi intézményekben (kórházban, szakrendelő
Intézetben, háziorvosnál) megkaphassátok azt!

Egészséget, örömet kívánok, hogy mielőbb megölelhessük egymást és együtt örvendezzünk a már kacsingató Tavasznak!

Budapest, 2021. január 6.

Barátsággal:

Véghné Reményi Mária
Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége
elnöke

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.