12. levél

Kedves Nyugdíjas Kortársaim!

2020 december 3-a van, de hamarosan jön 6-a, 10-e, 24-e és 31-e. Csupa ünnepnap -  TÉLI ÜNNEP,  valakiknek valamelyik különösen fontos! Nem hiszem, hogy meg kell neveznem ezeket a napokat ,részleteznem jelentőségüket, hiszem belénk vésődtek gyerekkorunk óta ! Tudjuk, hogy igen fontosak, mert az egymás iránti szeretetet jelentik mindenki számára hazugság és képmutatás nélkül!


Közben dühöng országunkban a COVID járvány és napról-napra egyre több áldozatot szed.  Összeszorul a szívünk és várjuk a végét!

Persze reménykedünk, hogy vége lesz!

Tudjuk persze, az ünnepek megtartásának a hagyományos szokásait, rituáléját – magunk és embertársaink védelme miatt – a közös családi, baráti találkozásokat, most nem követhetjük! Változtatni szükséges a megszokott tradiciókon és újakat kell létrehozni, megtartva az ünnep valódi üzenetét –szeretet, öröm, békésség minden ember számára!

A legsérülékenyebb generációként  mit tehetünk most?

Az évek során, változó körülmények között –ti mindig jól alkalmazkodtatok a lehetőségekhez, a megváltozott körülményekhez! A járvány alatt többen megtanultátok használni – előadások meghallgatására, szemináriumokhoz – a digitális eszközöket.

Tudom most is ezt fogjátok tenni, hiszen rugalmasságotok életmentő!

Bár már sokszor leírtam a korábbi leveleimben, de talán nem unjátok az ismétlést:  távolságtartás, maszk viselése, rendszeres kézmosás ,  fertőtlenítés és nem utolsó sorban  az immunrendszerünk erősítése vitaminokkal, ásványi anyagokkal, normális étkezés, napi mozgás a fertőződés megelőzése érdekében. Előzzük meg a COVID vírussal való megfertőződést - se mi ,se szeretteink, se embertársaink ne legyenek áldozatok!  A  megelőzéssel tudjuk elkerülni, hogy COVID fertőzöttként kórházba kerüljünk!

Kérdezitek, hogy mi legyen a régi ,szép ünnepi hangulattal,hogyan lehetünk együtt a szeretteinkkel?  Amennyiben lehetséges, mi ne vegyük igénybe a „lazításokat”. Éljünk a kapcsolattartás telefonos , SKYPE-s lehetőségeivel, hallgassunk karácsonyi és más ünnepi zenét, varázsoljuk otthonunkba a fenyő illatát és gyújtsunk biztonságosan gyertyát!

Ajándék vásárlás: Lehetőleg ne vásárolunk személyesen üzletben, hanem rendeljük meg az ajándékot, küldjük el azt postán, vagy futárral. A BRFK Bűnmegelőzése javasolja, hogy online megrendelt árúért lehetőleg hitelkártyával fizessünk, soha ne adjuk meg a számlaszámunkat!

Higgyétek el , az önmegtartoztatás , a megelőzés el fogja hozni a sikert, a járvány megszűnését!

Higgyetek önmagatokban, legyetek kiegyensúlyozottak és egészségesek!

Szép , meghitt hangulatú  ünnepeket kívánok a különleges körülmények között is!

Budapest, 2020. december 4.

Baráti üdvözlettel :

Véghné Reményi Mária
Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége
elnök

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.