Visszanéző 2016

A legtöbb ember számára köztudott, milyen egészséges naponta elfogyasztani egy almát, dr. Penny Stanway új könyve azonban talán még az ő számukra is szolgál újdonsággal. Az alábbiakban azokat a gyakori betegségeket soroljuk fel, amelyek - a szerző szerint - almafogyasztással könnyen elkerülhetőek.

Szervezetünk egyik legfontosabb „tápláléka” a D-vitamin, amelynek a nagy részét a jótékony napsugarakból szívjuk magunkba. De mi a helyzet télen, amikor a nap túl alacsonyan van az égen, az időjárás sem mindig kedvező és akár napokig nem jut az éltető napfényből? Jöjjön néhány tipp, hogyan tartsuk a téli időszakban is megfelelő szinten szerveztünk D-vitamin szintjét!

Hogy igyunk sok vizet! A krónikus kiszáradás a lakosság nagy része számára nem ismeretlen jelenség. Súlyos szervi bántalmakat okozhat.

Egy amerikai felmérés szerint a felnőtt lakosság 75 %-a megtapasztalta már a krónikus kiszáradást. Az emberek rohannak, agyondolgozzák magukat és nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy elegendő vizet igyanak a nap folyamán.történt Hillary Clintonnal? 

Nézzük csak a dolgokat időreben:

Lehetséges gyógyszercsere miatt visszahívja a lakosságtól a Carvedilol-Zentiva vérnyomáscsökkentő tabletta két gyártási tételét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI).

A OGYÉI a napokban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a gyártó értesítette a magyar gyógyszerhatóságot, hogy a készítmény csehországi gyártási és csomagolási folyamata során keletkezett minőségi hiba miatt gyógyszercsere történhetett, ezért a gyártó az adott gyártósoron csomagolt gyógyszerek visszahívását kezdeményezte.

Magyarországon a lehetséges a Carvedilol-Zentiva két gyártási tételét érintheti a minőségi hiba. Ezek a Carvedilol-Zentiva 6,25 mg tabletta (gyártási szám: 2010216) és a Carvedilol-Zentiva 12,5 mg tabletta (gyártási szám: 2510216).

Néhány hónappal ezelőtt az egyik közösségi portálon egy klubvezető társunk megosztott egy fotót, melyhez ezt írta: amíg élünk büszkék vagyunk rá… A  budavári Sikló újjáépítésének 25. évfordulója alkalmából állított emléktáblát és  a Clark Ádám téri feljáróját ábrázolta a fotómontázs. Az emléktáblán olvasható volt az újjáépítésben rész vettek között  Balog Vilmos klubvezető neve is, aki a járművek egyik tervezője volt.

1. oldal / 2

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.